Referenties

Martijn Knottnerus

Kwaliteits- en Innovatiespecialist Rabobank

Bij Rabobank integreren we cultuur en gedrag in de Audit. Een belangrijk element daarbij is hoe onze waarden en normen en onze cultuur, tot uiting komt in ons gedrag. Kunnen we dat gedrag resultaatgericht verbeteren? Mark verzorgde voor de ambasadeurs/DPO’s cultuur-en-gedrag binnen Audit, een inzichtelijke training ‘cultuur-communicatie-mindset-resultaat’; een speelse toepassing op de golfbaan waardoor onze auditors persoonlijk geraakt en geïnspireerd werden. Ze reflecteerden op hun eigen gedrag. Een leerzame ervaring met een innovatief leermodel. Het vraagt om verdere toepassing. Aanbevelenswaardig. Bedankt Mark!

Ad Esschendal

DGA Acces4IT

Ik wilde Mark’s belofte ‘meer-bedrijfsrendement-via-golf’ proefondervindelijk meemaken.Wat is het een genot om met die man op de baan te staan. Na een middag met Mark, kan ik de ideeën al doorvoeren in mijn werk en privé.Ik ben zo enthousiast over wat hij doet en teweeg brengt, dat ik heb besloten om namens Access4IT een stuk sponsoring te doen via golfkortingskaart.nl, waarbij de (nieuwe) relaties van Mark ook hun voordeel kunnen halen. Ik kan u wel trachten uit te leggen hoe Mark bij u de bewustwording op gang brengt, hij kan dat echter zelf veel beter. Ik hoop dat u ook via een verbeterde golfhandicap meer rendement, zowel zakelijk en privé zal realiseren. Ik heb nu al meer rust weten te realiseren en zie met plezier uit naar de volgende sessie. Mark voor nu, bedankt!

Timo Elbers

CEO Interim Executive

Een zeer krachtig concept van Mark. Executive training dmv golfen! Veel stof om over na te denken en tegelijkertijd mijn chip sterk verbeterd. De moeite waard om eens te proberen! Mark heeft mij laten inzien hoe belangrijk focus is om niet te verzanden in de dagelijkse routines. Door te focussen op mijn doelstellingen en te blijven concentreren, bereik ik telkens weer makkelijker het beoogde resultaat, met een frisse blik. Bedrijven, teams en ondernemers die ook met een frisse blik naar moeizame situaies willen kijken, raad ik zeker aan om met Mark in gesprek te gaan. Mark schept een sfeer waarin je bereid bent je je oude gewoontes te vervangen door effectiever gedrag.

Christof Kerkhof

Quality Controller Koers10

Gelijk hebben betekent niet dat je ook gelijk krijgt. Soms is de inhoud goed maar blijkt de vorm sterker. Met het traject Persoonlijk leiderschap heeft Mark mij op effectieve en pragmatische wijze geleerd hoe je in dit soort situaties beter kunt acteren en daardoor meer invloed op het proces of organisatie krijgt. De vertaling van de theorie naar de praktijk op de golfbaan, lijkt verrassend, maar de situaties waren heel herkenbaar. Waarnemen, positief benaderen en je hebt succes!

Michel Hovenkamp

CEO Zakenservice
Uitgever Maasvallei.net

Mark heeft mij  laten inzien hoe belangrijk focus is om niet te verzanden in de dagelijkse routines. Door te focussen op mijn doelstellingen en te blijven concentreren, bereik ik telkens weer makkelijker het beoogde resultaat, met een frisse blik. Bedrijven, teams en ondernemers die ook met een frisse blik naar moeizame situaies willen kijken, raad ik zeker aan om met Mark in gesprek te gaan. Mark schept een sfeer waarin je bereid bent je je oude gewoontes te vervangen door effectiever gedrag.

Rob van der Ven

DGA Hearthealth

Mark gaf me met oefeningen en gesprek inzichten in het te ontwikkelen potentieel en beperkende overtuigingen. Daarnaast gaf hij handvatten hoe om te gaan met stress en hoe beter te focussen.Zeldzaam hoe snel en efficiënt de methode zelfcoaching kan werken! Of het gaat over managementvaardigheden, het behalen van sales-doelstellingen of het verbeteren van je (golf)sport. Ik ben er van overtuigd dat Mark een positieve bijdrage levert. Ga het zelf eens ervaren is mijn advies.

Gerrit de Goeijen

Management Consultant

De meerdere ontmoetingen met Mark heb ik als erg inspirerend en verhelderend ervaren. Hij hanteert een uniek leermodel waarmee hij je werk en het gesprek daarover op een prettige wijze bijstuurt. Ik ervaar me zelf niet als erg coachable maar ik moet toch erkennen dat Mark hier mij heel andere inzichten over heeft gegeven. Voor board en MT brengt hij strategische besluitvorming en de praktische uitvoer bij elkaar. Als persoonlijke beleving en in communicatie. Mark is een goed luisteraar en prettige gesprekspartner. Zijn werkwijze geeft je niet alleen inhoudelijk een beter beeld van de samenhangen in bedrijf maar maakt je ook duidelijk welke persoonlijke touch je daaraan kan geven.

Paula Wetselaar

De gesprekken met Mark over mijn werk en de zelfcoachings-oefeningen hebben mij afgelopen jaar erg geholpen. Ik heb op eigen wijze vorm gegeven aan mijn nieuwe functie. Krimpen als organisatie en tegelijkertijd onderwijsvernieuwingen doorvoeren stuit op weerstand. Door ontspannen zelfverzekerd achter mijn visie te blijven staan is het gelukt die visie samen met het team waar te maken. Als directeur en als mens heb ik veel geleerd.Dit heeft direct invloed op mijn omgeving: de leerkrachten ervaren inspiratie waardoor ze constructief, met meer plezier en zelfstandiger hun werk kunnen doen. Ik kan beter kritische en emotionele reacties van ouders opvangen en kanaliseren naar samenwerking. Dit heeft uiteindelijk duidelijk zijn uitwerking op gelukkige leerlingen in een prettige leeromgeving.

Jan van Schie

Auto Bleekstein

De samenwerking tussen enkele medewerkers in ons bedrijf Auto Bleekstein/Opel was al enige tijd vastgelopen. Mark’s Zelfcoachings-methode via de golf-matafoor heeft de communicatie in zeer korte tijd weer vlot getrokken. Medewerkers nemen nu hun eigen verantwoordelijkheid voor hun onderlinge samenwerking.

Niels Willems

Manager transformatie Hema
Co-Auteur ‘Internal Branding in de praktijk’

Dit moet elk managementteam meemaken; instant authenticiteit, conflict-vrij zijn. Je teameffectiviteit schiet omhoog.

Rolf Weijers

Senior Advisor VHP Human Performance

Ik heb via Mark kennis gemaakt met de methode Zelfcoaching.Zijn manier van doorvragen en “spiegel voorhouden” hebben me meer zicht gegeven op belemmeringen die zorgen voor minder focus en meer druk. Door de oefeningen kwam er meer rust en focus, voelde ik me vitaler en energieker. Tot op heden heb ik in mijn werk profijt van ‘zelfcoaching’. Ik heb meer rust en overzicht en ben effectiever.

Hajo Rietman

Manager Gemeente Lochem

Bijzonder welk effect een ogenschijnlijk simpele methode kan hebben.
Een golfballetje slaan als metafoor voor het (werkende) leven. Ontspannen en vanuit gevoel levert uiteindelijk het beste resultaat op.Over halen van doelen en de manier waarop. Loslaten, spanning, verwachtingen, voelen, denken. En dat alles teruggebracht tot de eenvoud van een balletje slaan. Mark is een rustige man, sterk in observeren en hij stelt de goede vragen.

Gert Veenhoven

CEO Systematisch Creatief

Zelfcoaching is een unieke, plezierige en bijzonder effectieve methode om mensen, teams en organisaties hun (potentiële) kracht te laten ervaren.
Door middel van zelfcoaching laat Mark je in (golf-)sport ervaren dat je ook de dag erna in leiding geven, in werk, in teamwerk beter kunt presteren.De ervaring van ontspanning en “flow” en hoe je jezelf daarop kan coachen heeft bij mij een grote impact gemaakt. Het heeft een stevig fundament gegeven om mijn waarneming en focus te verbeteren. Zelfcoaching is een prachtig stuk gereedschap voor individueel en gezamenlijk change management om je eigen prestaties, en daarmee de prestaties van je team en organisatie, te verbeteren. Mark helpt je als geen ander!

Harry van Dreumel

Management- en Salestrainer Kenneth Smith

Het ‘onschuldig’ spelletje golf, legde veel van mijn innerlijke belemmeringen bloot. Te veel focus op het einddoel bracht me uit balans.Sindsdien probeer ik mijn oogkleppen vaker af te zetten en breder te kijken dan alleen het einddoel, zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Op een verfrissende maar ook confronterende manier, kan Mark ook jou helpen om achter je mentale belemmeringen te komen.

Ruud Kuipers

Senior Opleidingscoördinator Martiniziekenhuis
Trainer E1 GVAV

Mark Theelen biedt een zeer effectieve methode van zelfreflectie en zelfcaching. Hierdoor gingen onze voetballers direct beter presteren onder druk. Er ontstond ook snel een betere teamgeest.Ook in de Gezondheidszorg zal dit een zeer effectieve methode zijn om strategische veranderingen op de rit te zetten.

Jan Komdeur

Mijn vrouw Jacqueline en ik hebben samen een coaching via tennis bij S&G Nu ondergaan.‘Meditatie in actie’, bewustwording in een prettige omgeving! Het toverwoord is ‘focussen’, speciaal voor mij die heel snel afgeleid is door allerlei “ruis” uit de omgeving. Verschillende waarneemoefeningen passeren die middag, heel uitdagend en verrassend. De tijd vliegt voorbij en in plaats van even een balletje te hebben geslagen, besteed ik die middag aan persoonlijke ontwikkeling. Ik word geconfronteerd met mezelf en anders is Mark de ideale coach om e.e.a onder de aandacht te brengen. In mijn dagelijks leven heb ik nu oog voor écht contact maken’, het bij mezelf blijven en niet invullen voor een ander. Uiteindelijk heb ik heerlijk getennist die middag…met mijzelf.

Arthur S. de Jong

Ik heb altijd aandacht voor mijn periferie. Teveel dus bleek in deze 1 dags-training. Stay focussed! De handvatten om dat te bereiken werden mij op een bijzondere manier en op eenvoudige wijze aangereikt. Nu in de praktijk is het wel iedere keer weer een exercitie maar het geeft enorme resultaten. Ik vergeet die exercitie weleens en dan wordt dat meteen genadeloos afgestraft. Natuurlijk is het een stap die mij verder brengt, ik ben mij er wel bewust van dat deze stap in de basis (mezelf) ligt en dat is juist zo belangrijk en daar bouw ik verder op. Thanks Mark!

Jason Kook

Carpe Diem Training & Coaching

Als je kennis wilt maken en je exceptioneel wilt ontwikkelen, dan is Zelfcoaching met drs. Mark Theelen de aangewezen weg.Zijn kracht is dat hij hoogstaande wetenschap weet te vereenvoudigen tot “filosofie met de poten in de klei”. Ik heb met hem geleerd wat het betekent ECHTE reflectie te mogen ontvangen. Aanbevelenswaardig.

Pie Wessels

Casemanager De Bedrijfspoli

Zelfcoaching is een geweldige methode voor verzuimreductie en vitaliteit. ‘Succes en Geluk Nu’ dekt exact de lading.

Mariëlle ter Schure

Eigenaresse Fysiotherapiepraktijk

Zakelijk en privé ging het oké. Maar als ik nou met minder inspanning meer resultaat zou kunnen bereiken… En dat lukte al vrij snel.De aanpak en inzichten zijn op zijn zachtst gezegd ‘zeer authentiek’.De methode van Succes en Geluk in het Hier en Nu heeft me super veel gebracht. Het slaan tegen een golfbal leverde veel inzicht in mezelf en mijn gedrag. Ik ben gestopt met heel hard mijn doelen na te jagen, want dan schiet ik ze voorbij. Mijn klanten en personeel reageert erg positief op mijn veranderingen….kom en ervaar het zelf! Het is de moeite dubbel en dwars waard. Dit najaar neem ik mijn geliefden mee.

Eric Bansberg

QA Engineer / Quality Consultant /QMS Auditor

Zelf-coachen in en door sport. Een bijzondere ervaring om met een concrete oefening (putten) te zien wat een groot verschil het maakt als je de harmonie in jezelf voelt. Ik ben er van overtuigd dat “Succes en Geluk Nu” voor ambitieuze mensen een Eye opener kan zijn

Bastiaan Lammers

Apple Consultant

Hoe kan je het beste uit jezelf halen en waar liggen je krachten en kwaliteiten? Ik ben blij dat ik heb durven investeren in mezelf. Het was het meer dan waard.Met hulp van Mark en het traject in zelfcoaching kon ik verschillende kanten van mezelf ontdekken en het beste van mezelf naar boven brengen.Een ontdekking van mijn emoties, gedachten en gedrag d.m.v. gesprekken, door golfen en badminton! Een actieve manier naar positieve structuur voor het dagelijks leven en steeds vaker gevoel van trots!

Michel Meeuwissen

Developer EyeQuestion Software

In mijn dagelijkse leven ben ik meestal nogal druk in mijn hoofd. Maar door de zelfcoachingsaanpak voelde ik een zekere rust over me heen vallen.Ik was erg verbaasd, dat ik de bal met mijn ogen dicht verder sloeg dan 100 meter. Heerlijk om niet te horen wat ik fout of goed deed, maar dat ik alleen hoefde waar te nemen welke feedback ik kreeg van mijn eigen lichaam.Ik ben er van overtuigd dat de zelfcoachingsmethode toepasbaar is op (bijna) alles in mijn leven.Ik sta met beide benen op de grond en de methode sluit daar goed op aan. Veel meer dan ik dacht. Na deze dag ben ik onder de indruk van mijn kunnen; ik kan veel meer…

Astrid ten Have

Hoofd facilitaire dienst Synthon

De workshop ‘kracht van ontspanning en concentratie’ via golf heeft voor mij bijzonder goed geholpen. Mijn vriend was zo enthousiast dat ik deze training ook wilde volgen.Na een korte inleiding komen de eerste vragen naar voren en al snel merk je de gevolgen hiervan. Het eerste rondje speelde ik al met 5 slagen minder dan de vorige! Ik ga niet alleen door de baan, maar ook privé, met meer zekerheid en rust leren genieten. Ik ga zeker nog eens de vervolgcursus volgen!

Paul van Zwam

Eigenaar Topsport Company

Je kunt met zelfcoaching een doorbraak realiseren op alle niveaus.Met sport als metafoor leer je om waar te nemen in plaats van te denken.Werken met Mark is een bijzondere ervaring.

Hans Hendrickx

Tennisleraar

Mark liet mij op de golfbaan ervaren dat je door zelfcoaching heel veel meer uit jezelf kan halen. Ik pas het nu toe in mijn eigen tennis-lessen en het werkt verbluffend. Tennissers zijn enthousiast en gaan sneller vooruit dan voorheen. Met zelfcoaching naar Flow, het werkt!!

Marleen Timmers

PGA-Golfprofessional

De Masterclass ‘Conquering the Crisis’ heeft mij als PGA-professional heel veel opgeleverd. Mark heeft het beste in mij naar boven gehaald. Voor mij is het belangrijkste geweest dat ik nu veel meer zelfvertrouwen heb op persoonlijk vlak,in het uitoefenen van mijn beroep en mijn eigen golfspel.Nog in dezelfde week gaven leerlingen mij meer complimenten dan gebruikelijk. Zij voelen zich erg vertrouwd tijdens mijn lessen. Deze manier van leren en werken gaat mij ongetwijfeld nog veel opleveren. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en ik weet dat ik een mooie ontwikkeling heb ingezet. Samen met Mark wil ik nu het beste, persoonlijk leiderschap uit de golfende mens halen. Bedankt! Aarzel niet om contact met mij op te nemen als u vragen hebt. (info@marleentimmers.nl)

Bart Theelen

World champion senior tennis
CEO SportsCounts

Mark helped me in sharpening my own thoughts on how I wanted to achieve my goals in my tennis carreer. To find your own personal route, no matter what your environment opinion is, is a great feeling. Mark is very good at making ‘soft matters’ concrete to find your route. He will have an everlasting effect on you.

Joost Steenkamer

Voormalig Nederlands beste Golfer en Bondscoach NGF

Door waarneming van mijn eigen proces in ‘Putting’ kreeg ik onmiddellijk beter gevoel in mijn handen. Interessante methode.

Eduard Ernst

Tennisser, Docent en Fotograaf

Na 25 jaar niveau 6 ben ik in 5 intensieve sessies met Mark en veel zelfcoaching een goede 5-speler geworden. Nu weet ik hoe ik mezelf nog beter kan maken; in tennis en andere levensgebieden. In één woord: Kwaliteit!

Jerry Arens

Manager ING-bank
Eigenaar Golfschool Golfrevolutie

As a golfprofessional I was struggling with the technicalities in my golfswing when pitching. Mark helped me get rid of these problems and showed me how to reach a state of flow very easily by using selfcoaching. Mark also did a thorough follow up which I think a lot of others could use as an example. The endresult now is that I’m playing more free at the golfcourse instead of getting caught up in my own technical thoughts.

Paul Eijkman

Teamleider energy management at Hellemans Consultancy

Ons volleybalteam kent de term flow maar al te goed. Wij merken dat sommige wedstrijden vanzelf lopen en resultaten opleveren.Dat gebeurt echter veel te weinig en wij wisten niet hoe wij deze flow vaker kunnen opwekken. Wij hebben Mark gevraagd ons te helpen deze flow op te zoeken. In een sessie van twee uur op de golfbaan blijkt dat Mark je bewust maakt van geheel nieuwe mogelijkheden om je prestaties te verbeteren. Het verrassende is dat je deze training zelfcoaching direct kan gebruiken op het volleybalveld. Het was de investering zeker waard.